Sports performance

Benut je potentieel maximaal.

Sterke en zwakke schakels detecteren en leren optimaliseren of net elimineren. Structureel opbouwen om je trainingsvermogen te verhogen, quick wins leren benutten op vlak van performance en recovery, en door je limieten leren gaan via performance training zodat je als atleet het maximale uit je potentieel kan halen.

Atleet assessment

Why?
Via een doorgedreven individuele screening gaan we op zoek naar sterke en zwakke schakels in je systeem. De focus ligt op het detecteren van spier -en zenuwstelsel gerelateerde problemen, deze preventief aanpakken en/of integratie in actieve revalidatie + evaluatie van je algemene en sportspecifieke functionele kracht, bewegingspatronen, spiercapaciteit en neurologische output. 
Uiteraard worden allerlei andere perormance randfactoren eveneens mee in beschouwing genomen. Denk aan ademhaling, voeding, omkadering, ...

How?
Intake (historiek en doelen), visueel assessment (spierkwantiteit en imbalansen), CM meting (lokale spierkwaliteit & relatief vetpercentage), screening van de bewegingspatronen en actieve mobiliteit + biomedische testing van je neurologische output.

What?
Via een uitgebreid verslag krijg je inzicht in je eigen systeem en ontdek je zowel je focuspunten als grootste opportuniteiten voor jouw progressie als atleet. Deze zaken worden desgewenst vertaald in een individueel en sportspecifiek ondersteunend trainingsprogramma voor thuis of in je sportclub, met online opvolging of geïntegreerd in jouw performance sessies bij RAW Performance. We voorzien desgewenst een debriefing en overleg met de sportcoach om een optimale integratie in het bestaande trainingsschema mogelijk te maken.

Voor sportclubs of teams is het mogelijk om een assessment aan te wenden als potentieelinschatting. Bovenstaande screening worden daartoe aangevuld met alle nodige biomedische parameters en bijkomende testresultaten t.o.v. onze database van benchmarks op vlak van kracht -en neurologische output. Deze testresultaten worden verzameld in een uitgebreid verslag dat een nauwkeurig beeld van de potentiële groei van de atleet op korte en middellange termijn geeft. Contacteer ons voor meer informatie.

Maak een afspraak
Atleet assessment
 • 350€ (±180 min)
 • 750€ (potentieelinschatting)
Atleet assessment

Performance training

Why?
Wil je ontdekken wat jouw mentale en neurologische limieten zijn? Wil je weten hoe, wanneer en vooral waarom deze jou afremmen, en hoe je deze limieten kan verhogen?

How?
Structurele en ondersteunende training gericht op het bouwen van een brede basis voor jouw specifieke sportdiscipline + begeleide blootstelling aan korte maar steeds zwaardere trainingsprikkels die je op een veilige manier helpen om jouw potentieel maximaal te leren benutten en jouw prestaties tot het uiterste leren duwen.

What?
Intensieve training, individueel of in small group (indien mogelijk). Maximaal 2x per week.

Voorvereiste
Individuele screening (75€) of assessment (350€)

Maak een afspraak
Performance training
 • 60min 75€, x10 = 675€, x20 = 1.200€
 • Small group 25€ (x10)
Performance training

Inspanningstest & lactaatmeting

Why?
The science behind the performance. Meten is weten. Onze inspanningstesten schetsen een ideaal vertrekpunt om individuele trainingsprogramma's op te baseren.

How?
- De op duursport gerichte lactaattesting geeft een zeer goed beeld van het conditionele aspect van jou als atleet en toont waar de meeste groeimarge zit op vlak van energiesystemen.
- De lactaattesting tijdens kracht en performance training verleent ons inzicht in het neurobiologische en mentale aspect.
- De functionele krachtstandaard testing (FSS) vergelijkt je tegenover de benchmarks van andere atleten in een gelijkaardige discipline en toont waar de groeimarge zit op vlak van kracht en spiercapaciteit.

What?
Inspanningstest, lactaatmeting, krachtstandaard-test en/of complete potentieelinschatting met individueel trainingsschema en opvolging.

Praktisch
- De conditietest - lactaattesting verloopt via Smart-Sport, al dan niet op locatie of in ons training center. Er kan gekozen worden uit lopen, fietsen, roeien, assault bike of zwemmen.
- De overige testing kan in ons training center of bij jouw sport club doorgaan. (wij voorzien materiaal)
- In combinatie met een assessment kunnen de resultaten van de inspannings -en krachttesting gebruikt worden als potentieelinschatting door coaches of clubs. (750€)

Maak een afspraak
Inspanningstest & lactaatmeting
 • Inspanningstesten 225€ (±150min) 
 • Lactaatmeting 75€ (enkel zones), 99€ (met schema)
 • Lactaatmeting met biomedisch profiel 150€
 • Ook wekelijkse opvolging mogelijk
Inspanningstest & lactaatmeting

Bikefitting & bikecoating

Het synchroniseren van fietser en fiets.
Bij RAW Performance richten we ons altijd op de oorzaak van eventuele problematiek of suboptimale prestaties. De focus ligt bij zo goed als alle sporten op het creëren van de juiste spierspanning. De spierspanning bepaalt immers de positie van ons lichaam en onze ledematen, niet andersom.
Bij het fietsen wordt die positie echter wel grotendeels beïnvloed door een externe factor... namelijk de fiets zelf - waardoor de juiste spierspanning garanderen geen evidentie is. En dus is bikefitting een absolute must have voor elke serieuze amateur en professionele atleet. Maar ook voor recreatieve fietsers kan het een wereld van verschil betekenen op vlak van comfort.

Why?
Fietsprestaties verbeteren, oplossen van fietsklachten (rug, nek, zadel, voeten, knieën, slapende handen, ...) , blessurepreventie en comfort.

How?
Dikwijls zijn problemen of suboptimale prestaties een gevolg van de positie op de fiets, de maat van de fiets of de materiaalkeuze. Onze doelstelling is om je bewust te maken van de verschillende elementen die een rol spelen bij het fietsen en hoe je fiets hierin een rol speelt. Denk bijvoorbeeld aan de hoeken van je knieën, enkels en bovenlichaam, en aan de vormen van de rotatiebewegingen. Aan de hand van videoanalyse optimaliseren we je positie om het grootste duwvermogen en de beste trapefficiëntie te behalen, met maximaal comfort en met minimaal risico op blessures.

What?
Bij een bikefit wordt jouw fiets tot op de millimeter perfect afgesteld op jouw maat, Je wordt als het ware één met jouw fiets zodat je zeker bent van maximaal comfort en optimale trapefficiëntie garandeert. Bijzonder geschikt om te doen voorafgaand aan de aankoop van een nieuwe fiets, zodat ons aankoopadvies je helpt om de best mogelijk keuze te maken.

Extra info
In combinatie met krachttraining gericht op het maximaliseren van proximale stijfheid van je torso, heupen en ruggengraat zorgt een bikefit voor maximale distale krachtproductie. Meer efficiëntie, minder blessurerisico, meer power en meer comfort = meer watts trappen.

Bikecoating
Verminderd hechtende -en luchtweerstandswerking, vuilafstotende werking, conserverende en beschermende werking. Onderhoud wordt kinderspel en het materiaal wordt veel langer als nieuw gehouden.

Maak een afspraak
Bikefitting & bikecoating
 • Bikefit 225€
  Bikefit met eigen fiets, lichaamsanalyse, videoanalyse, bepalen crancklengte, afstellen schoenplaatjes, bikefitrapport
 • Frame-advies + bikefit 250€
  klassieke bikefit + aankoopadvies + fijn afstelling fiets na levering
 • Voetanalyse + afstelling schoenplaatjes (incl schoenplaatjes) 75€
 • Afstelling 2e fiets op basis van bestaand bikefitrapport 85€/110€ (MTB)
 • Bikecoating 150€
Bikefitting & bikecoating