Inspanningstest & lactaatmeting

Een inspanningstest: Meten is weten

In overleg met jouw coach bepalen we samen welke testen het meest aangewezen zijn, in fucntie van jouw sport.

  • De op duursport gerichte lactaattesting geeft een zeer goed beeld van het conditionele aspect van jou als atleet en toont waar de meeste groeimarge zit op vlak van energiesystemen.
  • De lactaattesting tijdens kracht en performance training verleent ons inzicht in het neurobiologische en mentale aspect.
  • De functionele krachtstandaard testing (FSS) vergelijkt je tegenover de benchmarks van andere atleten in een gelijkaardige discipline en toont waar de groeimarge zit op vlak van kracht en spiercapaciteit.
Inspanningstest & lactaatmeting

Het ideale schema en wedstrijdplan

Beide types testen in combinatie bieden een weelde aan informatie, ter ondersteuning van je biomedisch profiel. De correcte interpretatie van deze data zorgt dat de leerpunten kunnen worden vooropgesteld bij het opstellen van het ideale trainingsschema en/of wedstrijdplan. Je krijgt van elke inspanningstest een zeer compleet verslag met bijhorend plan van aanpak, al dan niet met deskundige opvolging. En uiteraard kunnen we je ook bijstaan bij de integratie in je sportspecifieke training en het overleg met jouw sportcoach. 

Praktische informatie

  • De conditietest - lactaattesting verloopt via Smart-Sport, al dan niet op locatie of in ons training center. Er kan gekozen worden uit lopen, fietsen, roeien, assault bike of zwemmen.
  • De overige testing kan in het RAW training center of bij jouw sport club doorgaan. (wij voorzien materiaal)
  • In combinatie met een assessment kunnen de resultaten van de inspannings -en krachttesting gebruikt worden als potentieelinschatting (ifv aankoop/aansluitadvies) door coaches of clubs.

Ben je benieuwd hoe RAW Performance jou kan helpen? Maak een afspraak