Screening

Doorgedreven screening als basis voor je gezondheidsprogramma

Dankzij een gerichte screening kom je alles te weten over jouw lichaam. Wat zijn de sterke en zwakke schakels? Waarmee kan je op korte termijn het meeste winst boeken voor je gezondheid? Hoe raak je van die vervelende aanhoudende pijn af? Wat is nu de echte onderliggende oorzaak van die fysieke klachten of blessures? En voor atleten: hoe leer je als atleet optimaal je potentieel te benutten om je sportieve prestaties te verbeteren?

Bekijk de mogelijkheden hieronder, of neem contact met ons op om jouw probleem te bespreken.

Bodyscreening

Hoe goed ken jij je lichaam? Hoe sterk is het? Wat zijn je zwakke punten? Wat is je spierkwaliteit en vetpercetage per spier en zone? Met een bodyscreening leer je jouw lichaam pas echt kennen. Je leert wat de oorzaak is van eventuele klachten, en je weet op welke vlakken je lichaam extra training kan gebruiken. Onze deskundige coaches begeleiden je, interpreteren de resultaten en overlopen ze met jou.

Meer info over Bodyscreening
Hoe verloopt een bodyscreening?

Bewegingsanalyse

Heel wat mensen blijven jarenlang lopen met kleine fysieke ongemakken, tot deze op een bepaald moment teveel worden. De klassieke medische aanpak richt zich hiervoor vaak louter op het behandelen van de symptomen: met medicatie, manuele therapie of operaties.
Helaas zijn heel wat problemen die op het eerste zicht immers eenvoudig leken in de realiteit net iets complexer, waardoor de behandeling niet of slechts tijdelijk resultaat geeft.
Een bewegingsanalyse is dan het ideale vertrekpunt voor een oorzaakgerichte diagnose en effectief behandelingsplan.

Meer info over Bewegingsanalyse
Biomechanica VS ons zenuwstelsel

Sportmedisch

Onze sportmedische screening richt zich op het evalueren van bestaande blessures en het in kaart brengen van de mogelijke gevolgen daarvan. Afhankelijk van de blessure wordt er verder ingegaan op de onderliggende oorzaak, en in ieder geval stellen we een preventief plan van aanpak op dat reeds tijdens en vooral na de revalidatie zorgt dat er voldoende aandacht wordt besteed aan bijkomende risico's. De aanpak richt zich hierbij zuiver op het fysieke aspect en het optimaliseren van de biomechanica.

Meer info over Sportmedisch
Sportmedische screening

Inspanningstest & lactaatmeting

The science behind the performance. Meten is weten. Onze inspanningstesten schetsen een ideaal vertrekpunt om individuele trainingsprogramma's op te baseren.

Meer info over Inspanningstest & lactaatmeting
Een inspanningstest: Meten is weten

Testimonials