Sportmassage & cupping

Sportverzorging: combinatie van manuele therapie en cupping

Bij de sportverzorging sessies gebruiken we een combinatie van massage en cupping, afhankelijk wat voor jou van toepassing is. Onze therapeut zoekt manueel naar triggerpoints in de spieren en maakt deze los aan de hand van sportmassage en/of cupping. 

Onze technieken zorgen voor stimulatie van doorbloeding, versnellen van het herstelproces en een release van gespannen zones en spierpijn.

Sportmassage & cupping

Triggerpoints - gespannen en pijnlijk gevoel

Triggerpoints zijn knopen en pijnpunten in onze spieren die zorgen voor een gespannen en pijnlijk gevoel. Aan de hand van manuele technieken waarbij er druk uitgeoefend zal worden op deze punten laten we de spier terug ontspannen. Een andere gekende techniek hiervoor is dry needling, deze is echter niet altijd voor iedereen aangewezen, terwijl sportverzorging allround nuttig is en vrijwel onmiddellijk voor een vlotter herstel zorgt. 

Na het manueel losmaken van spierknopen gebruiken we de eeuwenoude cupping techniek. Cupping heeft zijn oorsprong in de traditionele chinese geneeskunde. Bij cupping maken we plaats tussen de huid en bindweefsel door de huid vacuüm te trekken met cups. Dit zal na het losmaken van de triggerpoints de doorbloeding lokaal verbeteren en het herstel versnellen.

Preventie: meer dan symptoombehandeling

Naast de symptoom behandeling van jouw pijnklachten luisteren we ook naar jouw verhaal en geven we praktische tips mee om de oorzaak van gespannen spieren aan te gaan pakken.
We trekken onze visie ook hier door: voor elke gespannen spier is er een zwakke spier.
Indien gewenst zoeken we dus na de behandeling naar enkele praktische oefeningen om probleemzones aan te pakken. We geloven in een actieve aanpak waarbij we ontspanning en inspanning combineren om zo snel mogelijk en op lange termijn pijnvrij te zijn.

Ben je benieuwd hoe RAW Performance jou kan helpen? Maak een afspraak