Strength & conditioning

Sportfunctionele krachttraining

Kracht en conditietraining van atleten dient de specifieke sport te ondersteunen. Helaas zien we vaak dat krachttraining aangevat wordt als een sport op zich.
Dat zijn ook effectief sporten op zich, denk bijvoorbeeld aan doorgedreven fitness, bodybuilding, of crossfit - ook wel de sport van fitness genoemd.
Op zich is daar natuurlijk ook niks mis mee, maar als je als atleet het maximale uit je krachttraining wil halen, dan train je in functie van wat je eigen sport is. Je traint niet voor 'de sport van de krachttraining'.

Strength & conditioning

Strength & conditioning: kracht en conditie voor teams in Sint-Niklaas

Een optimaal trainingseffect is enkel mogelijk wanneer de ateleten ook daadwerkelijk herstellen van de trainingsprikkel. Ze worden niet sterker, sneller of beter tijdens de sportspecifieke training, maar wel daarna. Een optimale recovery is dus essentieel voor een optimaal trainingseffect.

Doorgedreven kracht -en conditietraining laat ons toe om de draagkracht van de sporters te verhogen, wat de belangrijkste factor is voor een efficiënte recovery én voor blessure preventie. Het wapent hen fysiek en mentaal tegen overbelasting en overtraining, het laat hen toe om eenvoudiger en sneller te herstellen van de sportspecifieke training, waardoor het trainingsvolume gevoelig kan worden verhoogd. Zo zorgt kwalitatieve 'strength & conditioning' dus mee voor het verhogen van de uiteindelijke prestaties.

Structurele training of specifieke doelstellingen op vraag

In onze trainingsmethode leggen we de nadruk op structureel werk. We hanteren daarbij trainingsprincipes die ons toelaten om de atleten zwaar te belasten, maar de deskundige keuze van oefeningen en intensiteit voorkomt dat bijkomend herstel noodzakelijk is. Dit is altijd onze eerste focus, voor de atleten moet het gaan om beter te worden in hun sport.

Uiteraard is het ook mogelijk om op vraag op specifieke punten te werken. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Core stability
  • Maximale snelheid
  • Explosiviteit
  • Wendbaarheid
  • Maximale kracht
  • Uithouding
  • ...

Interesse?

Interesse om te ontdekken wat het verschil is en wat wij voor jou of voor jouw team kunnen betekenen? Daag onze sportcoaches in Sint-Niklaas of op locatie bij jouw club uit, ze geven je met plezier een introductie of demonstratie.

Ben je benieuwd hoe RAW Performance jou kan helpen? Maak een afspraak